lauantai 22. marraskuuta 2014

OHJAAJA

Niin,  olen nyt sitten virallisesti ohjaaja eli esimiehen "oikea käsi".  Mulla on työnjohto-oikeus silloin kun olen töissä vuorovastaavana eli esimies ei ole paikalla. Teen työnjaon aamulla, laatukiertoja päivän aikana, huolehdin tarvikkeista ja pyykeistä, vastailen puhelimeen, varmistan että työ sujuu ja tietysti siivoan siinä samalla.

Tehoista ei ole tietoakaan omassa huonesiivouksessa. Puhelin soi tai joku tulee kysymään jotain ja silloinhan työ keskeytyy. Olen kuitenkin aina jakanut tehtävät huoneet niin, etten laita ihan niin paljon huoneita itselleni kuin muille mutta kuitenkin niin että ehdin kaikki tekemään. Joskus kyllä puhelin pirisee jatkuvasti jolloin joudun pyytämään jotain auttamaan huoneiden kanssa. Joskus taas se ei soi kuin pari kertaa päivässä jolloin itse ehdin auttamaan muita huoneiden kanssa.

Mutta se nimitys, kuinkas sitten kävikään. Vaikka olen aloittanut työn niin, että kaikki tiesivät, että tulen olemaan se ohjaaja niin jopas nimitys sai mylläkän aikaiseksi. Joku on ilmeisesti odottanut saavansa ko tittelin ja jäikin nyt sitä ilman. Kyllä sain sellaisen ryöpyn päälleni ettei mitään rajaa. Menin ihan hämilleni enkä osannut muuta kuin puolustella itseäni ja tekemisiäni kun olisi pitänyt sanoa, että nyt suu kiinni ja töihin!

Tapauksesta on nyt pari viikkoa ja ko henkilö on ilmoittanut hakevansa uutta työpaikkaa. Hyvä niin, toivottavasti löytää uuden pian. Olen jatkanut omaa toimintaani ihan niin kuin ennenkin. Teen laatuja, istun koneella ja puhun puhelimessa. Jos ei sopeudu ryhmätyöskentelyyn niin lähteköön pois.

Joudun tekemään esimiehen kanssa jatkuvasti töitä suunnitellen tulevia päiviä ja töitä. Se ilmeisesti kismittää sekä meneillään oleva koulu. Joudun nimittäin pyytämään palautetta tehtävistäni ja tekemistäni kirjallisista tehtävistä. Esimies tekee niitä hiljaisina päivinä töissä tai kiireellisissä tapauksissa hän tekee sen kotona, omalla ajallaan. Tehtävillä on aina viimeinen palautuspäivä joten niitten palauttamisessa pitää olla aikataulussa. Muuten ne kasautuu eikä opiskelu etene aikataulussa. Sitten tulee lopussa kiire kun on paljon tekemättä.

Muuten kaikki on ok. Tykkään päivien erilaisuudesta ja on kiva oppia uusia asioita. En ole täydellinen, mokiakin sattuu mutta niistä oppii. Nyt tulee opiskeluun joulutauko joten saa olla muutaman viikon ihan normaalissa aikataulussa. Työpaikan pikkujoulut ovat vielä edessä, mutta aioin häipyä paikalta hyvissä ajoissa ennen työkavereiden vahvaa nousuhumalaa:/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti