sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

MENETELMÄT JA LIINAT eli PYYHKEET
 
Menetelmistä käytän itse kai kaikkia neljää viikoittain. Siis kuiva, nihkeä, kostea ja märkä eli pesu. Tuttuja juttuja, eikö niin.

Kuivalla vain pölyjä ja mikrokuituliinalla tietysti. Sellainen neulottu Mikro Tuff. No niin, siis se pyyhe. Olen näitä liina-aikaan tutkinnon suorittaneita joten anteeksi jo etukäteen kun nuo nimitykset varmaan menee vielä useamman kerran vanhan mukaan. 

Nihkeällä saa ovilaseista sormenjäljet hyvin pois. Pyyhkeen pitää olla siis nihkeä, ei kostea, muuten jää pyyhintäjälki. Vettä vain noin 15ml.  Peilit ja kaikki muutkin lasipinnat tulee ihan puhtaiksi. Käytän Mikro Smart-liinoja.  Siis vain vettä, ei puhdistusainetta. Liina on helppo sujauttaa taskuun aamulla ja kääntämällä aina uudessa talossa puhtaan pinnan olen selvinnyt aika monesta talosta yhdellä liinalla. Liinasta saa vaikka 16 puhdasta pintaa, itse taittelen 12 osaan koska se on sopivan kokoinen omaan käteeni,  ja otan yhdellä pinnalla yhden rapun lasit. No, kiireessä menee joskus liinan taittelut sekaisin, mutta äkkiä sen oppii arvioimaan kuinka monta pintaa yhdellä liinalla voi omissa kohteissa pyyhkiä. Heh, taas niitä liinoja! Siis PYYHKEITÄ!

Aloittaessa omissa kohteissani oli liuos vedestä ja lasinpesuaineista sumutinpullossa. Liuos oli erittäin vahva, aine oli vain lorautettu, ei siis mitenkään mitattu. Oli varmaan tehty talviaikana ja käytetty myös ulkona oleviin pintoihin. En puuttunut siihen mitenkään, annoin vain pullon olla rauhassa hyllyllä. Olin viime syksynä heti alkajaisiksi pessyt kaikki ovilasit ja sitten olin talvella pari päivää flunssassa eli kohteessa oli tuuraaja. Ovilasit oli pyyhitty kauttaaltaan sillä sumutinpullossa olleella liuoksella ja pinnat oli ihan jessuksen kirjavat. Itse pyyhkäsen vain sormenjäljet pois, joskus kuivalla Tuffilla pintaan kertyneen pölyn ja tarvittaessa pesen lasit.  Niinpä palattuani ensimmäiseksi kaadoin kaikista pulloista aineet pois ja laitoin pelkkää vettä tilalle ja pesin kaikki lasit.  En kertonut kenellekään, paitsi nyt puolelle Suomea, jotta en tarvinnut selitellä toimintaani. Kun seuraavan kerran menevät minua tuuraamaan niin ainakin säästyn ovilasien uudelleen pesulta kun sumuttelevat pelkkää vettä. Mikroliina laseja varten on valmiina.  Siis MIKROKUITUPYYHE!

En ota kantaa siihen mikä väri kuuluu mihinkin, joka työpaikassa tuntuu olevan omat systeeminsä. Pääasia lienee, että niitä värejä käytetään työpaikoilla joka kohteessa samalla lailla ja pestään asianmukaisesti käytön jälkeen jolloin hygieenisyys säilyy.

Meillä on useita erilaisia liinoja komerossa valmiina jotta tuuraaja osaa käyttää oikeaa eri kohdassa. Nekin saavat pysyä hyllyllä. Itse olen oppinut ottamaan puhtaat liinat joka aamu. Käytän systeemiä edelleen ja komerossa olevat jäävät vain tuuraajan käyttöön. Vaihdoin ne puhtaisiin saikulta palattuani ja siellä ne odottelevat seuraavaa kertaa.

Uusia pyyhkeitä on tullut markkinoille, mutta niihin en ole päässyt tutustumaan joten en osaa niistä sanoa mitään. Hopea liinoissa on uusi jännä juttu.

Lattiapyyhkeitä meillä ei ole ollenkaan, siis niitä froteisia eikä muitakaan. Ikkunoita pestessä olen ottanut kotoa lattialiinan sangon alle.  Jotain "kalsarin lahkeita" pyykkituvalla on, mutta niitä ei ammattisiivooja kehtaa viedä ihmisten ilmoille päiväaikaan. Ehkä niillekin on käyttökohteensa ja hyväkin sellainen, en tiedä, mutta itselläni niihin ei ole ollut tarvetta.


Kirjoittamisen helpottamiseksi olen pyytänyt ja saanut Viledalta luvan käyttää tarvittaessa tarvikkeista niiden kauppanimeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti