torstai 6. maaliskuuta 2014

Aineiden annostuksesta

Kirjoittelin tuossa edellisessä jutussa hoitoaineen käytöstä ja annostuksesta. Kerroin mittaavani aineet kun teen liuoksen. Siitä nyt tarkemmin.

Täytyy heti tunnustaa etten omista mitään virallista mittaa. Tai no, onhan se jokaisen käytössä ja aika tarkka. Nimittäin 1 litran ainepullon korkki on 10ml.  Ja lähes jokaisen aineen annostus on jotain 2 - 20ml / litra välillä. Siis jos annostus ohjeessa on 10ml / litra niin puoli korkillista sumutinpulloon. Vähän hankalaa on laittaa vain 2ml / litra joten siinä täytyy sitten soveltaa. Näin pientä annostusta en ole itse joutunut käyttämään.  Siis pulloon ensin vesi ja sitten aine! Kuitenkin vaatii muutaman kerran moppauksen ennen kuin näkee onko annostus sopiva omaan kohteeseen, mutta kokeilemalla se kyllä selviää. Jos pinta jää harmaaksi, ainetta on liikaa tai lattia on valmiiksi saippuainen.

Miten selvittää onko lattiaan kerrostunut puhdistusainetta? No sekin onnistuu tosi helposti. Ota lattialiina ( vai onkos se nykyään pyyhe? ), kastele puhtaalla, lämpöisellä vedellä ihan märäksi, melkein vettä valuvaksi ja levitä lattialle noin 10 minuutiksi, pyyhkäise lattialiinalla kastunut kohta ja huuhtele sangossa. Paikallaan ollut märkä liina liottaa ja irrottaa sen alla olleen mahdollisen saippuakerroksen. Huomaa kyllä jos liinasta irtoaa saippuainen vesi ämpäriin. Jos näin on niin muutaman seuraavan kerran moppaa pelkällä lämpöisellä vedellä, siis vain huuhtelee lattian. Jos annostus on ollut hyvä niin saippuaakaan ei irtoa. Mutta kaikki on siis kokeiltava omassa kohteessa.

Olen tätä itse kokeillut ja toimii. Ja olen myöskin lorautellut aineet ihan niin kuin muutkin. Oikealla annostuksella pääsee kuitenkin loppupelissä helpommalla.

2 kommenttia:

  1. Tuo annostelu on oikeasti tosi jännä juttu. Tai siis se, miten hirveän paljon liikaa aineita käytetään! Ei sitä itsekään alkuun uskonut, miten muka sellainen pisara voi riittää, ja luuli vielä siivoavansa paremmin laittamalla sitä ihan reilusti... huoh. Nyt kun hommaan on tottunut, niin siinä ei ole enää mitään ihmeellistä. Ja onhan se kiva, kun tiivistepullot kestävät iiiii-kui-seeeees-ti, eikä juurikaan tarvitse aineiden perään huudella. Pinnat kiiltää, luonto kiittää. :)

    VastaaPoista