torstai 27. maaliskuuta 2014

Tammikuun oivalluksia

No niin, palataanpas takaisin ruotuun. Edellinen postaus oli jonkinlainen vuodatus osastolta "ottaa päähän". Oli vaan pakko päästää ylimääräiset höyryt tässä ulos. Toivottavasti siitä oli apua edes jollekin, sama asia kun tuntuu jatkuvasti pomppaavan esiin jostakin.

Tammikuun aikana käytännöt siis vakiintuivat ja sain homman uudestaan pyörimään joulun ja uudenvuoden jälkeen. Uusin juttu oli tuo hoitoaineen annostuksen oikeaksi saaminen ja nyt kun se toimii, niin helpottaa tosi kovasti.

Teen maanantaisin rappuihin kosteapyyhinnän ja joka toinen viikko teen sen hoitoaineella noihin normaalisti likaantuviin portaisiin.  Aine siis sekä puhdistaa että hoitaa. Kahden viikon aikana aine kuluu pikkuhiljaa pois. Kokeilin ensin kerran viikossa, mutta huomasi selvästi kuinka lattioista alkoi tulla harmaat.  Tämä nykyinen systeemi siis toimii oikein hyvin ja voi kuinka on helppoa moppaaminen, hiekkakin tuntuu lähtevän paljon helpommin liikkeelle.  No, kyllähän kivet vieläkin pyörii märän mopin alla, mutta kun se kosteapyyhintä on pakko tehdä kerran viikossa niin olen ajatellut, että on pienempi paha muutama kivenmurunen kuin likainen lattia. Ja kai hiekka on sitä "hyväksyttävää likaa"  koska sitä tulee heti kun ensimmäinen ihminen kävelee sisään. Keskiviikkona loppukin hiekka saa kyytiä kun menen nihkeällä loppuviikon.  Ja sitä hiekkaa on tänä talvena riittänyt kun lunta ei ole ollut.  Muutaman kerran olen kokeillut ihan harjan ja rikkalapion kanssa, mutta sitä tulee sillä menetelmällä kuitenkin niin vähän, että se oli turhaa.  Ja kukaan ei ole asiasta edes maininnut, halusin vain kokeilla kuinka paljon sitä oikeasti jää.

Laitan hoitoaineen samalla myös kellarikäytävien maalatuille betonilattioille.  Nekin saa paljon paremmin puhtaiksi ja niihin sitä voi käyttää useammin eli kerran viikossa.  Niillä käytävillä on paljon liikennettä koska pyykkitupa ja kuivaushuone ovat useamman talon asukkaiden käytössä.  Vaaleanharmaalla lattialla lika näkyy hyvin ja jostain syystä tuntuu myös tarttuvan siihen lujasti. Aika märällä sen joutuu moppaamaan jotta lika irtoaa. Siihen tarvitaan myös vahvempi annostus yleispesuainetta joten siitä syystä kai tuo hoitoainekin kuluu nopeammin.

Näitä kokeiluja on ihan mukava tehdä, onpahan edes jotain tapahtumaa yksitoikkoisessa työssä. Ei sitä kuitenkaan jaksa joka päivä innostua puhtaista pinnoista ja hyvä kun pääsee joskus helpommalla. Pomollehan ei näitä kikkoja tietenkään kerrota, tulee pian ekan kerran käymään ja nappaa työajasta muutaman minuutin pois :)

Tosiaankin, vieläkään EM (=esimies) ei ole käynyt kohteessa kertaakaan. En voi kuin ihmetellä tätä touhua. Eipä silti, en häntä enää sinne kaipaakaan, käytäntö tuntuu vain todella oudolta. Mutta olkoon se asia nyt loppuun käsitelty.

Ne kauan kaivatut välineetkin tulivat. Tein tammikuun tilauksen ja laitoin siihen, että vien omat välineet kotiin ja jätän sitten siivoamatta kun niitä talon välineitä ei kerran ala kuulumaan. Sain puuttuvat tarvikkeet heti seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti